Freerunning/Springen/Gymnastiek Groep


 

Met de komst van de nieuwe gym- en turnzaal in Oosterhout biedt Gymnastiek- en Turnvereniging E.O.C. Oosterhout ex-turn(st)ers, spring(st)ers, jongensturnen en recreatieve turn(st)ers (van 6 jaar en ouder) de mogelijkheid, om eens per week uitgebreid te trainen in deze zaal. Onder ervaren begeleiding bepaal jij jouw eigen uitdaging en kun je deze trainen in de optimaal gefaciliteerde gym- en turnzaal. Tijdens deze training staat plezier (JOY) voorop zodat je met een voldaan gevoel terug kijkt op de training!
 

JUMP for joy*
In de turnhal is er de mogelijkheid om op verschillende (wedstrijd)sprongsituaties het springen te beoefenen. Binnen deze discipline zelf je uitdaging in de training te bepalen en onder ervaren begeleiding deze te trainen. 
 

GYMNASTICS for joy*
Ben je gestopt met turnen en kan je het niet laten zo nu en dan toch nog ongedwongen in de turnhal wat onderdelen en oefeningen te doen? Dan is deze training de ideale mogelijkheid om je te voorzien in deze behoefte.
 

FREERUNNING for joy (11-16 jaar)*


Een nieuwe discipline in de gymnastieksport binnen de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) is het Freerunnen. Gezien de optimaal ingerichte gym- en turnzaal is hier volop de mogelijkheid om je freerun skills uit te breiden en te beoefenen. 

 

JONGENSTURNEN for joy (6-10 jaar)

Met de komst van nieuwe trainers is het bij turnclub EOC weer mogelijk om een jongensgroep op te starten. Al een aantal weken is het voor jeugd vanaf 11 jaar mogelijk om de kunst van het freerunnen onder de knie te krijgen, zowel jongens als meisjes zijn hierbij van harte welkom. 

 

Vanaf maart gaat een turngroep voor jongens van 6 tot 10 jaar van start. Naast de vele meisjesgroepen in deze leeftijd, maakt deze nieuwe groep het aanbod bij EOC compleet: voor de gymnastieksport kan nu iedereen bij deze groeiende vereniging terecht.

 

De nieuwe jongensgroep gaat vanaf genoemde datum van start op dinsdag van 17:00 tot 18:00 uur, in de turnzaal Strijen (Sperwerstraat 7). Aanmelden vooraf is niet nodig, wie geïnteresseerd is kan gratis drie proeflessen meedoen. Dat geldt ook voor het freerunnen op zondag van 09:00 tot 10.30 uur. Je hoeft geen “volgende Epke Zonderland” te zijn om veel plezier te beleven aan het springen (ook trampoline), balanceren, zwaaien, en over de kop gaan. 

 

Ben jij ook geinteresseerd? Doe een keer mee met een gratis proefles op locatie Sperwerstraat 7
4902 AW Oosterhout, op zondag van 09:00-10.30 uur voor freerunning, op zondag 15.30-17.00 uur voor jump/gymnastics* 
en op dinsdag 17.00-18.00 uur voor jongensturnen.

 

* Er is een begeleider aanwezig, hij zal assisteren waar nodig is, maar je traint geheel zelfstandig.