Gym- en Turngroepen


 

Het doel van onze vereniging is het stimuleren van sport, in de ruimste zin van het woord.  Dit betekent dat wij binnen onze vereniging gymnastiek- en turnlessen verzorgen voor een grote groep mensen uit Oosterhout en omgeving.

 

Bij het dames/meisjes turnen wordt er gericht gewerkt op de vier onderdelen die bij het turnen als wedstrijdsport beoefend worden: balk, brug, sprong en vloer. Bij het jongens/heren turnen wordt er gericht gewerkt op de onderdelen die bij het turnen als wedstrijdsport beoefend worden; brug, paard, rekstok, ringen, sprong en vloer. Tijdens de recreantenlessen voor jongens en meisjes wordt er gewerkt aan oefeningen op deze toestellen. De verschillende oefeningen worden aangepast aan het niveau van de kinderen, zodat het voor iedereen mogelijk is om deel te nemen aan de lessen. Hoewel er hard wordt gewerkt om de basis van het turnen on der de knie te krijgen, wordt er tijdens de les ook gebruikt gemaakt van spelmomenten. Op deze wijze wordt de onderlinge sfeer en het samenwerkingsvermogen van de kinderen gestimuleerd en blijven de lessen aantrekkelijk om te volgen.

 

Naast de turnlessen biedt onze vereniging ook gymnastieklessen. Voor de allerkleinsten is er de peuter/kleutergym, waarbij kinderen vanaf 2 jaar kunnen deelnemen. Tijdens deze lessen komen verschillende bewegingsvormen al spelenderwijs aan bod. Gedurende de les wordt de motorische ontwikkeling van het kind gestimuleerd, maar daarnaast wordt ook de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling gestimuleerd. Alle onderdelen worden aangepast aan het niveau van het kind, zodat het voor iedereen haalbaar is en waarbij succeservaringen worden opgedaan.

 

Binnen de vereniging zijn er verschillende senioren gymnastiekgroepen. Binnen deze groepen wordt er met name gewerkt aan conditietraining. Onder begeleiding van een ervaren en bevoegde trainer, worden verschillende elementen naar voren gebracht.

 

Daarnaast heeft de vereniging een wedstrijdgroep turnen van circa 45 meisjes die meedoen aan regionale, provinciale en landelijke turnwedstrijden. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, ook wel de Bond genoemd).

 

Met de komst van de nieuwe gym-en turnzaal zijn er een aantal nieuwe groepen opgestart. Tijdens de ‘for Joy’ groepen is er een ervaren begeleider aanwezig, welke zal assisteren waar nodig, maar je traint verder geheel zelfstandig. Voor deze groepen is daarom ook de leeftijdsgrens van 16+ ingesteld.

JUMP for joy: de mogelijkheid om op verschillende sprongsituaties het springen te beoefenen. Binnen deze discipline bepaal je zelf je uitdaging en krijg je de mogelijkheid om onder ervaren begeleiding te trainen. 

GYMNASTICS for Joy: speciaal voor degene die is gestopt met turnen (recreatief of wedstrijd), maar het niet kan laten om zo nu en dan ongedwongen in de turnhal wat onderdelen en oefeningen te doen. Dan is dit de training voor jou.

FREERUNNING: de nieuwe discipline in de gymnastieksport binnen de KNGU en een snel groeiende discipline. Onder begeleiding van een trainer is het mogelijk om in de zaal de elementen van het freerunnen onder de knie te krijgen. Deze groep is toegankelijk voor zowel jongens als meisjes van 11 tot 16 jaar.

 

Onze train(st)ers voldoen aan de hoge standaard  eisen, welke door de KNGU aan de vereniging zijn opgelegd. Trainers zijn opgeleid conform het door de KNGU voorgeschreven licentiebeleid. Gedurende het jaar hebben zij tevens de mogelijkheid om zich in te schrijven bij verschillende bijscholingscursussen om zo op de hoogte te blijven van nieuwe technieken en veranderingen. Binnen de meeste groepen zijn ook assistenten en hulpjes actief, welke de mogelijkheid krijgen om de assistentecursus van de KNGU te volgen.

 

Op de site kunt u meer informatie vinden over de verschillende groepen en staat tevens het lesrooster. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u  contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Wij wensen u een plezierige en sportieve tijd binnen onze vereniging.