RECREATIEGROEPEN

 

Recreatieturnen jongens en meisjes 

Voor meisjes vanaf 5 jaar zijn er op dinsdag en donderdag verschillende leeftijdsgroepen. Tijdens de les van 1 uur, wordt er vooral gewerkt op de4 turntoestellen voor dames: balk, brug, sprong en vloer. Om alle verschillende turn elementen eigen te maken, bieden de trainers een gevarieerd programma aan.

Sinds een aantal jaar hebben we weer een jongensgroep binnen de vereniging. De groep is voor de leeftijd 6 tot 11 jaar. Verschil met de meisjes groepen is dat de jongens aan de slag gaan met de turntoestellen voor heren, namelijk; (gelijke) brug, paard, rekstok, ringen, sprong en vloer.

Binnen beide groepen wordt er gewerkt met een gevarieerd programma om alle elementen eigen te maken. De verschillende oefeningen worden aangepast aan het niveau van de kinderen, zodat het voor iedereen mogelijk is om deel te nemen aan de lessen. Hoewel er hard wordt gewerkt om de basis van het turnen on der de knie te krijgen, wordt er tijdens de les ook gebruikt gemaakt van spelmomenten. Op deze wijze wordt de onderlinge sfeer en het samenwerkingsvermogen van de kinderen gestimuleerd en blijven de lessen aantrekkelijk om te volgen.

 

Recreanten plusgroep:

Turn je al binnen de vereniging en gaat het je allemaal goed af, dan is er de mogelijkheid om – in overleg met de trainer – in aanmerking te komen voor de plusgroep. Een les voor meisjes die de basiselementen al goed onder de knie hebben en toe zijn aan wat meer uitdaging.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.