PEUTERGYM

 

Voor de allerkleinste is er op zaterdagochtend de peutergym. In 45 minuten worden jongens en meisjes van 2 tot 5 jaar niet alleen uitgedaagd in hun motorische ontwikkeling, maar zeker ook in hun sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling. Tijdens deze lessen staat vooral het spelend (leren) bewegen centraal. Binnen de lessen wordt er gewerkt met de uitgangspunten van het Nijntje Beweegdiploma.

 

Waarom het Beweegdiploma?

 

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar ó zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind. De KNGU zorgt ervoor dat kinderen op jonge leeftijd niet alleen een zwemdiploma maar óók een beweegdiploma kunnen halen. 

 

In de leeftijdsperiode van 2 tot 5 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. 

 

Het beweegdiploma bestaat uit 2 diploma's. Voor elk diploma zijn er uitgangspunten waar een kind aan moet voldoen. Binnen de vereniging bieden we op zaterdagochtend les aan vier peutergroepen. De uitgangspunten van het Nijntje Beweegdiploma zitten verwerkt in het lesprogramma en komen gedurende het jaar meermaals aan bod. Eenmaal per jaar wordt er een diploma-les georganiseerd. Heeft het kind diploma 1 behaald, dan gaat het door voor diploma 2. Daarna is het kind altijd welkom om te blijven gymmen of voor een andere sport te kiezen. Voor de meisjes is het mogelijk om uit te stromen naar een turngroep. Helaas is er op het moment geen passende uitstroom binnen de vereniging voor de jongens.

De peuterlessen zijn erg in trek, dus meld uw zoon/dochter tijdig aan. Wilt u meer informatie, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.