28 MEI 2015

VEEL EOC MEDAILLES OP OPEN BREDASE TURNKAMPIOENSCHAPPEN
OOK BIJ RECREANTEN

  

Op zaterdag 23 mei hebben een aantal recreanten van EOC Oosterhout deelgenomen aan de OBTK.
Tijdens de OBTK strijden de A- en B-selectie om de eerste plek, maar ook recreanten krijgen hier een kans om hun kunsten te laten zien. Voor sommige meiden was dit hun eerste keer bij de OBTK, voor sommige zelfs de allereerste wedstrijd en sommige meiden hebben voor het eerste meegedaan op een wedstrijdniveau. Het is een druk bezet evenement, waar ook dit jaar weer veel turn(st)ers van EOC aan meededen. Met 9 maal goud, ook 9 maal zilver, en 5 maal brons was het toernooi enorm succesvol. Allemaal erg spannend!!

 

 

 

In de eerste wedstrijd hebben Fenne van der Flier en Daphne Beck voor het eerst deelgenomen aan het wedstrijd niveau. Tussen de meiden die al jarenlang op wedstrijdniveau zitten, hebben de meiden zich goed gepresenteerd. Bij de Pre-pre-instap en de pre-instap was EOC goed vertegenwoordigd. Lieke Sins heeft de eerste plaats behaald, Emily Smeets heeft het zilver mee naar huis genomen en Celina Verhulst heeft de derde plaats behaald. Fenne Dijkstra viel met een vijfde plaats net niet in de prijzen. Voor al deze meiden was het de eerste wedstrijd, dus dat beloofd wat voor de toekomst!

 

De tweede wedstrijd was voor Estelle van Deelen en Ihsanne Ettayibi. Beide meiden lieten zich van hun beste kant zien. Ihsanne Ettayibi heeft de bronzen medaille mee moge nemen en Estelle is met een prima score op de 4de plaats geëindigd. Tijdens de derde wedstrijd was het aan Nina van Gils en Noor Segeren om te laten zien wat zij konden. Met een totaal van 48.150 punten heeft Nina van Gils het goud meegenomen en Noor Segeren kwam er gezellig bij staan voor het zilver.

  

In de vierde wedstrijd was er een flinke groep aan de beurt. Na een pauze van 5 weken, heeft Lara Nuijten de derde plaats weten te behalen. Bij de pupillen 2 heeft Lani de Boer de eerste prijs behaald en viel Evi Willemsen net buiten de prijzen met een 4/5 de plek. Iris Kanters en Eva Peeters hebben beide mooie oefeningen laten zien, helaas was hun totaalscore niet voldoende voor een podiumplek.

  

Sanne Roland heeft dit jaar voor het eerst deelgenomen aan het wedstrijdniveau en moest voor het eerst een vloeroefening op muziek doen. Sanne heeft zich van haar beste kant laten zien, maar kon helaas niet opboksen tegen de meiden die al jaren op het wedstrijdniveau turnen. Merel Keulen en Pien Zwart hebben zich bij de Pupillen 1 van hun beste kant laten zien. Helaas hebben de tegenstanders ook een sterke wedstrijd geturnd en vielen ze, met een 4de en 5de plaats, net buiten de prijzen. 

 

 

 

Bij de wedstrijdgroep senior Sarah Scharff (2e div) werd het de beste wedstrijd van dit seizoen. Met 11,95 punten op de balk werd zij op dit toestel en ook in de vierkamp overtuigend kampioen. Zij was vooral tevreden na haar brugoefening, die zij beëindigde met een geslaagde ondersprong-salto voorover. In de jongste categorieën (7 en 8-jarigen) turnden de talentjes Jasmijn van Strien en Jadey Walda op alle toestellen goede oefeningen, en wonnen beiden verdiend de gouden medaille. Ook de nieuwkomers Daimy Verhaar ((6e), Loïs den Breker (7e) en Maartje Oomen (5e) presteerden meteen goed op hun eerste wedstrijd. Goud was er verder voor Bastijn van Gageldonk bij de heren-senioren, en Isa kapitein bij de instap D1. Ook in de recreatieklasse bezette EOC 4 maal het hoogste podium: daar waren de eerste plaatsen voor Lieke Sins, Nina van Gils, Lani de Boer, en Lonne de Vaan.

 

In de N2-klasse turnden de pupillen Lara Verweij en Tyra Raaijmakers een prima toernooi, en scoorden meer dan 50 punten en de zilveren medaille. Lara voegde daar een eerste plaats op vloer aan toe. De beste turnster in deze categorie op sprong kwam ook van EOC, Marit Ligtvoet behaalde hier 13,425 punten. In de jeugdklasse wist Eline Snoeren de 50 puntengrens ook te passeren, en ook zij eindigde op een mooie tweede plaats. Eva Holleman kwam in de jeugdklasse 2e divisie tot tweede plaatsen op brug en vloer, haar totaalscore was goed voor brons. Senior Deney Brons wist in de 3e divisie verrassend zilver te behalen. Met 2 goede tsukahara’s op sprong en een prima brugoefening kwam haar totaalscore op 44,10 punten. Bij de junioren turnde Fenna Elenbaas een goede constante wedstrijd. Zij was in haar klasse zelfs de beste turnster op brug en balk, en uiteindelijk de blijde winnares van het brons.

 

In de districtsdivisies en de recreatieklassen werden nog 5 zilveren medailles verdiend door Resi de Boer, Aaliyah Kops, Emily Smeets, Noor Segers en Demi Leidelmeijer. Het brons was nog voor de pas 7-jarige Celina Verhulst, instapper Ihsanne Eltayibi en jeugdturnster Lara Nuijten.

 

De laatste wedstrijd ging van start. Demi Leidelmeijer en Esmee Hoogland hebben deelgenomen aan het wedstrijdniveau. Met een geslaagde arabier-flikflak voor beide dames op de mat, heeft Demi Leidelmeijer de zilveren medaille mee naar huis genomen en heeft Esmee Hoogland de 4de plaats in beslag genomen.

  

Bij de recreanten hebben Maud Verkooijen, Lonne de Vaan en Shakirah Kops een mooie wedstrijd geturnd. Lonne de Vaan heeft met haar oefening de gouden medaille mee naar huis genomen. Shakirah Kops greep net een podiumplek mis, want zij eindigde met een puntenaantal van 46.700 op de 4de plaats. 

 

Het was een gezellige dag, met veel mooie turnoefeningen. De meiden hebben hun best gedaan en zijn beloond met mooie punten. Op naar volgend jaar!!

  

De complete uitslagen staan hier

Turnsters en trainers GEFELICITEERD!