26 OKTOBER 2015

ALLES VERKEERT - E.O.C. KAMP 2015

 

Passend bij het thema, helemaal verkeert, nu nog een klein stukje van ons geweldig verkeerde kamp! In het weekend van 18-19-20 september was het weer tijd voor het jaarlijkse EOC kamp. Dit jaar een extra grote groep met een hoop kinderen die voor het eerst op mee op kamp gingen en….zelfs een groepje jongens wat dit jaar mee ging. 

 

Vrijdagavond van start met een ouderwets spelletje ‘krantenmeppertje’, het is namelijk wel fijn om te weten met wie je dan precies op kamp bent. Bij aankomst op het kamphuis zijn we voor iedereen een plekje gaan zoeken, om daarna tussen de buien door het bos in te duiken voor het eerste avondspel. De leiding het bos in met allerlei dierengeluiden en de kids erachteraan om de dieren op hun lijstje te vinden,, maar…al snel bleek er iets niet goed te zijn gegaan. De dierentuin dieren zaten in het bos en de boerderij dieren stonden op het lijstje, oepsie, verkeert! Nog heerlijk rond het kampvuur om een marshmallow te braden en daarna gingen de eerste kinderen richting hun bed.

Zaterdag gestart met de traditionele ochtendgymnastiek,, dus om acht uur werd iedereen wakker getrommeld met potten en pannen. Lekker ontbijten en aan de slag met de crea-bea ochtend. De een was met 10 minuten klaar, de ander deed er een uur over. Gelukkig heeft het terrein een grote speeltuin en heeft niemand zich verveeld.

Na een heerlijke ‘uit het vuistje’ lunch, was het tijd voor de zeskamp. De leiding had flink uitgepakt: rupsbanden, pettenstellages, olifantenknots, een spinnenwebben spel en nog veel meer. Lekker een middag in het zonnetje op het grasveld.

 

In de avond hebben we deelgenomen aan een Bingo-Verkeert. Lekker alles door elkaar, beetje chaos, maar heel veel gezelligheid! Om daarna te gaan griezelen in het bos. De stoerste dames en heren mochten de spokenroute doen,, waarbij ze werden opgewacht door een echte heks. Voor de andere was er een route door het bos aangelegd, zonder spoken, wat al spannend genoeg was.
Terug op het kamphuis nog even na gegriezeld en gezellig wat gekletst.

 

Zondagochtend weer vroeg uit de veren  om op het grasveld actief aan de slag te gaan. Voetballen, trefbal, hockey en nog wat sporten kwamen voorbij. Er zijn die ochtend flink wat meters afgelegd. Als lunch een handen en voeten maaltijd en nog snel het bos in voor alle ouders zouden komen. Het levend stratego werd fanatiek gespeeld en na een heerlijk middagje, kwam er helaas alweer een eind aan het kamp. Alle kinderen gingen moe maar tevreden naar huis en zijn al aan het brainstormen over volgend jaar!

 

De foto's zijn te zien in het fotoalbum van het E.O.C. kamp