3 NOVEMBER 2015

25 GRADEN KOUDER, MAAR VEEL MEDAILLES - LEEFTIJDSWEDSTRIJDEN 2015 

 

Op zondag 22 november hebben de jaarlijks leeftijdswedstrijden van EOC plaatsgevonden. Deze wedstrijden voor de recreanten van gymnastiekvereniging zijn meestal voor de zomervakantie. Deze stonden nu ook ingepland op 5 juli. Helaas konden deze toen niet doorgaan omdat Nederland een hittegolf had. De temperatuur in en om de zaal was zo hoog dat kans op ongevallen te groot was. Nu op de zondag in november was het 25 graden kouder en kon dus alles goed doorgang vinden.

Een groot aantal kinderen had zich weer opgeven. Dit keer totaal weer meer dan honderd. Niet alleen meisjes deze keer ook, maar voor het eerst sinds lange tijd ook weer een groep met jongens. Zoals voorgaande jaren streden de meisjes in hun eigen leeftijdscategorie tegen elkaar op vier toestellen: brug, lange mat, sprong en balk. De jongens deden hun wedstrijden tegen elkaar op de toestellen: rekstok, sprong, ringen en lange mat. De jury beoordeelde de oefeningen op moeilijkheid, maar vooral op de netheid van uitvoering. Uit de optelling van de punten kwamen de verschillende podiums tot stand. Hierbij werden voor grote groepen meer dan 3 prijzen uitgereikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar als waardering voor hun prestaties kregen alle deelnemers een medaille uitgereikt. Tijdens de optelling van de punten werden door de wedstrijdgroepen demonstraties gegeven. Sommige met een bijzondere mannelijke twist. Na de eerste ronde werd José Braat door het bestuur in het zonnetje gezet. Zij is namelijk al 40 jaar trainster bij onze vereniging (voorheen Excelsior Wilskracht). Als bedankje voor deze lange tijd kreeg ze een grote bos bloemen uitgereikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De publieke tribunes waren zeer goed bezet door papa’s, mama’s broertjes, zusjes en andere bekende van de deelnemers. Af en toe werd er luid geapplaudisseerd voor de geleverde prestaties. Hierdoor werd een echt wedstrijd sfeer gecreëerd. Het was een prachtige gymnastiek dag met een klein minpuntje in de vorm van een gebroken pols. We wensen Fleur veel beterschap toe.

 

Hierbij willen we alle vrijwilligers die deze dag mogelijk gemaakt hebben, bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

 

Check de foto-albums op onze facebook pagina:

- Foto's ronde 1 - ochtend
- Foto's ronde 2 - middag

Tag jezelf, vrienden/vriendinnen en bekenden om de foto's te delen en andere op de hoogte te stellen van deze prachtplaatjes.