13 JANUARI 2016

WINST OP KERSTTOERNOOI VOOR PUPILLEN E.O.C.

De eerste wedstrijd in 2016 leverde meteen een mooie winst op voor de meisjes van EOC. Bij De Hazenkamp in Nijmegen turnden Mijntje Loonen, Tyra Raaijmakers, Lisanne Verhaar, Sofie Dijkema en Sanne Wouters verrassend naar het goud in de categorie pupillen 1 en 2. Op elk toestel mochten 3 turnsters hun oefeningen tonen, elke score telde mee voor het eindresultaat. Op de toestellen brug en vloer werd, met 2 overwinningen, de winst zeker gesteld. Uiteindelijk wisten zij met 155,275 de nummer 2 bijna 4 punten achter zich te laten.

 

 

Ook in de categorie instap en pupil 1 lieten de Oosterhoutse meisjes goede oefeningen zien. Hun eindscore was niet voldoende voor een podiumplaats. Imani de Bruijn, Jasmijn van Strien, Lois den Breker, Daimy Verhaar en Polina Leonovich veroverden wel de tweede plaats op rek. De meeste punten bij de instappers werden behaald door de pas 7-jarige Jadey Walda. Zij kwam als gastturnster uit voor de vereniging OKK uit Gorinchem.

  

 

 

Voor de turnsters vanaf 11 jaar was het een individueel toernooi. Lara Verweij, jeugdklasse N2, kwam op 4 toestellen in actie. Over het pegases liet Lara 2 goede sprongen zien in de moeilijkste categorie. Haar tsukahara’s waren met 11,675 punten goed voor de zilveren medaille. Ook senior Savannah Tempelaars sprong goed: minimale aftrek voor de overslag, en voor het eerst op de wedstrijdvloer een gehoekte tsukahara. Ook voor de senioren Myrthe van Kaauwen, Tess Keulemans en Veerle de Jong was sprong het beste toestel.