30 MEI 2016

GOUD EN BRONS OP BONDSKAMPIOENSCHAPPEN

 

In het nationale wedstrijdseizoen zijn 8 turnsters van E.O.C. tot de finales doorgedrongen. In de categorieën N2 en N3 zijn waren de afgelopen 2 weekenden pupillen Mijntje Loonen en Lana Sira het meest succesvol. Lana Sira eindigde in de N3-vierkamp op het bronzen podium. Mijntje Loonen wist in de N2-categorie het goud te pakken op het toestel sprong.

 

Na winst op de halve finale, ging de Oosteindse Mijntje Loonen vol vertrouwen naar de finale. Op zaterdag turnde zij samen met clubgenootje Tyra Raaijmakers met 36 finalisten de vierkamp. Met minimale verschillen werd in de top 10 een spannende strijd geleverd om de medailles. Ook Mijntje turnde om de prijzen mee, maar stond na enkele wiebels op de balk op een voorlopige 6e plaats. Op vloer turnde zij een goede oefening, die helaas door de jury niet op waarde geschat werd. Een stijging in het klassement zat er toen niet meer in, maar met 53,833 punten was ook deze plaats een prima prestatie. Tyra Raaijmakers turnde naar een puntentotaal van 49,966. Daarmee deed zij niet voor de medailles mee, maar verbeterde zij wel haar prestatie van de halve finale.

 

Op zondag mocht Mijntje nog op 3 toestelfinales uitkomen, die plaatsen waren voor de beste 8 meisjes uit de halve finales. Met 2 prachtige sprongen wist zij alle concurrentes achter zich te laten. Met haar score van 14,816 was de gouden plak op dit NK sensationeel. Daarmee treedt zij in de voetsporen van haar straatgenootje Suzan Rombouts, die enkele jaren geleden ook het goud op sprong behaalde. Dat kan in de toekomst een mooie Oosteindse traditie worden wellicht.

 

In dezelfde leeftijdsklasse turnden Lana Sira en Lisanne Verhaar in de N3-klasse hun NK. Voor beiden was dit de eerste keer dat zij de finale wisten te bereiken, dus meedoen was al een prestatie op zich. Voor Lana werd het een bijzondere wedstrijd, omdat zij op voortreffelijke wijze naar het brons turnde. Op balk wist zij vooral goed te scoren, niemand kon tippen aan haar score van 14,267 punten. Met haar totaalscore van 55,267 bleef zij zelfs maar 0,18 punten van het goud verwijderd.

 

Ook Lisanne Verhaar bereikte met een 15e plaats een verrassende eindklassering. Op brug eindigde zij met 14,40 punten zelfs op de 3e plaats.

 

Volgend weekend worden de laatste finales geturnd in de instap N1 en N2, en in de 1edivisie. Voor E.O.C. mogen Jasmijn van Strien, Daimy Verhaar, Lois den Breker en Lara Verweij in de Tilburgse T-Kwadraathal bij de 36 besten in hun leeftijdsklasse meeturnen.