4 OKTOBER 2016

TRAIN(ST)ERS KRIJGEN BIJSCHOLING M.B.T. ONE MINUTE COACHING

 

Via ons bestuurslid Maud Dijkema, zijn wij in de zomervakantie in contact gekomen met Victor Mion. Hij is de grondlegger van het One Minute Coaching, en een bekendheid in Nederland op dat gebied. Hij werkte als professioneel toptenniscoach, en leerde om in korte tijd (de gamewisseling) het juiste te zeggen om de sporter in de juiste "mood" te brengen. De afgelopen 10 jaar heeft Victor zijn ervaring met succes verder ontwikkeld in het bedrijfsleven. Hij weet op professionele wijze leidinggevenden en coaches te leren om zichzelf en de sporters efficiënt te motiveren. Uitgangspunt hierbij zijn 4 technieken om mentale stemmingen te beïnvloeden: inspireren, complimenteren, confronteren en provoceren.

 

 

Victor was op 1 oktober te gast zijn bij E.O.C. om de train(st)ers, en train(st)ers "van buitenaf", bij te scholen in deze coaching methode. Helemaal vertaald naar het turnen heeft hij hen de tools aangereikt, om de turn(st)ers tijdens trainingen en wedstrijden nog beter te begeleiden naar goede prestaties. Natuurlijk extra interessant voor de wedstrijdtrain(st)ers, maar vanwege de invloed op je persoonlijk functioneren ook voor anderen zeer waardevol.

 

De bijscholing begon met een ontvangst met koffie en thee waarna de train(st)ers aan de slag gingen in de gymzaal met Victor. Na de bijscholing stond er een heerlijke lunch gereed en werden enkele wedstrijdtrain(st)ers nog in de praktijk begeleid tijdens de wedstrijdtraining. Victor heeft ons optimaal geïnspireerd en de technieken worden positief toegepast in de trainingen!