16 JANUARI 2017
EERSTE PLAATSINGSWEDSTRIJD LEVERT VEEL MEDAILLES OP VOOR E.O.C.

 

In Zierikzee vonden de eerste officiële wedstrijden plaats voor de wedstrijdturnsters. Naast het eerste meetmoment van het jaar werd er ook al gestreden om een plekje in de landelijke wedstrijden. Samen met de wedstrijd in Breda zal de plaatsing worden bepaald voor deze wedstrijden. Voor de 1e en 2e divisie wordt dan ook al de regiofinale al geturnd, in de 3e divisie moet nog om de finaleplaatsen gestreden worden.  

 

 

In het hoogste landelijke niveau (N1) komt Jadey Walda op de vloer, tijdens de selectie won zij met een punt voorsprong het goud. Zo heeft zij in haar eerste officiële wedstrijdseizoen meteen haar visitekaartje afgegeven, met als doel een zekere doorstroming naar de nationale wedstrijden. Haar eerste plaats op rek, en 2e plaatsen op de overige toestellen, oogstten veel waardering. De debuterende Britt van der Waal eindigde in de N2-klasse als met een zeer stabiele oefening eerste op balk. In de vierkamp veroverde zij met 52,025 punten het zilver. Bij de N2-pupillen (10-jarigen) werd Jasmijn van Strien op overtuigende wijze kampioen. Door haar 1e plaats op balk en 2e op sprong, was zij niet meer in te halen. In dezelfde leeftijdscategorie leverden ook clubgenootjes Daimy Verhaar, Loïs den Breker en Polina Leonovich goede prestaties, en eindigden op de plaatsen 5, 6 en 10. Daimy werd met 13,55 punten 2e op vloer, Loïs behaalde deze prestatie op sprong met 13,675 punten.

 

In de N3-klasse voor 11-jarige pupillen werd het hele erepodium door E.O.C.-turnsters bezet. Imani de Bruijn was met 53,175 punten de beste in het algemeen klassement, en was super trots op haar gouden plak. Haar beste toestelprestatie was met 13,55 punten de eerste plaats op balk. Sofie Dijkema was de beste pupil op brug, en kreeg maar liefst 12,90 punten van de jury. Haar totaalscore was maar  0,25 punt te weinig voor winst, en de zilveren medaille was dik verdiend.  Sanne Wouters maakte de blijdschap compleet het brons te veroveren. Op vloer behaalde zij de zeer hoge score van 14,45 punten, en was daarmee de beste. Voor Isa Kapitein werd het met de 6e plaats een goede wedstrijd. Nog maar net gepromoveerd naar deze landelijke klasse, gaf zij maar weinig toe op de rest. Haar 2e plaats op brug (13,30) en 3e plaatsen op sprong en vloer waren prima.

 

Ook in de jeugdklasse in de 2e divisie waren de resultaten verrassend goed. Bij de eerstejaars jeugd wist Tyra Raaijmakers op overtuigende wijze het goud te winnen. Met 15,20 punten op brug en 14,30 op balk was zij tweemaal veruit de beste. Haar totaalscore van 52,95 was goed voor goud. Mijntje Loonen werd 2e op brug, maar liet over het pegases de beste sprongen zien. Zelfs de jury werd blij van haar goede geschroefde overslagen. Met 51 punten werd zij 3e in de vierkamp. Ook Lana Sira (met 12,85 3e op vloer) en Lisanne Verhaar (12,00 op balk) turnden goed, en eindigden op de 6e en 8e plaats.

 

Bij de tweedejaars jeugd leverden QiQi Talsma en Lara Verweij  goede prestaties. Met ruim 11 punten op de toestellen brug en balk, wist QiQi een zeer constante wedstrijd te turnen. Met 44,70 punten leverde dat de zilveren medaille op. Lara plaatste zich als 7e, maar over het pegases was haar tsukahara goed voor de toesteloverwinning. Junior Eva Holleman en senior Aislinn van der Kaauwen deden niet voor het eindklassement mee, zij kwamen alleen op brug en balk in actie. Dit leverde vooral op balk goede cijfers op, met kansen op plaatsing voor de toestelfinale. Senior Savannah Tempelaars is met 11,25 punten al zeker van de balkfinale, in het eindklassement werd zij 7e.

 

In de 3e divisie turnden de junioren Femke Loonen, Aaliyah Kops, Wies Verlouw en Isis Verweij hun eerste voorwedstrijd. Voor Femke leverde dat op sprong meteen de 1e plaats op, en daarmee zekerheid voor de finale. Senioren Tess Keulemans, Veerle de Jong en Sophie van Zijl waren dicht bij plaatsing met respectievelijk een 3e plaats op balk, 4e op sprong en 5e op brug.