8 APRIL 2018

E.O.C. OP WEG NAAR DE FINALES

 

 

Nu in de nationale divisies alle kwartfinales geturnd zijn, heeft de KNGU de plaatsing voor de halve finales bekend gemaakt. In de hoogste divisie heeft Jadey Walda zich hoog in het klassement kunnen kwalificeren. Haar wedstrijdvoorbereiding duurt nog enkele weken. Met nog 7 halve finalisten in de tweede en 5 in de derde divisie, reist het E.O.C.-team de komende weekenden naar Groningen en Utrecht.

 

Op 7 april zijn Zoë Lenoir, Kiki Boorsma en Loïs den Breker geplaatst bij de pupillen 2 N3. Na 2 prima voorrondes in de regio zullen zij nu nationaal de concurrentie aangaan. Ook jeugdturnster Isa Kapitein was regionaal goed in vorm, en mag zich nu voor het eerst op nationaal niveau presenteren. Ook debuterend op deze wedstrijd turnt Aaliyah Kops in de klasse junior 3e divisie.

 

In de tweede divisie was pupil Britt van der Waal met haar 4e plaats op de kwartfinales het dichtst bij het podium. Met maar 0,3 punt verschil op brons mag zij ruim door naar de halve eindstrijd. Met 5e plaatsen voor pupil Jasmijn van Strien en jeugdturnster Mijntje Loonen, en een 6e klassering van Tyra Raaijmakers, was plaatsing ook verzekerd. Hoe klein de onderlinge verschillen waren, blijkt uit het feit dat Mijntje met haar 5e plek maar 0,134 punt achter de 2 gelijk geplaatste nummers 3 eindigde. Bij de jongste Oosterhoutse meisjes bleef de strijd tot het laatste toestel spannend. Pam Roovers begon met een fout op de balk, maar wist dat met een 1e plaats op vloer goed te maken. Luna Koks turnde de hoogste score met haar rekoefening. Liza Leidelmeijer turnde stabiel op 4 toestellen, en deze instappers plaatsten zich toch nog ruim op de plaatsen 7, 8 en 10. Zij turnen hun halve finale op 14 april in Groningen, evenals Jasmijn en Tyra. Britt en Mijntje zijn een weekend eerder geplaatst in Nieuwegein. De helft van het aantal deelneemsters mag uiteindelijk door naar de finale.