21 MEI 2018

2 JUNI ORGANISEERT E.O.C. OOSTERHOUT DE REGIONALE TOESTELFINALES IN SPORTHAL ARKENDONK

 

Op zaterdag 2 juni vinden de regionale toestelfinales voor de 4e, 5e, 6e divisie en D-niveau’s plaats in Sporthal Arkendonk. E.O.C. Oosterhout trekt daarmee ruim 350 deelnemers naar Oosterhout. Zij zullen, verdeeld over 12 categorieën, strijden om de titels op de toestellen: sprong, brug, balk en vloer.

 

Per categorie hebben zich de beste turnsters geplaatst per toestel. Dit deden zij tijdens verschillende voorwedstrijden elders in de regio. Ook E.O.C. Oosterhout heeft verschillende turnsters die zullen turnen tijdens deze wedstrijden.

 

In de verplichte oefenstof zijn de deelnemers t/m 12 jaar. Hier worden voorgeschreven oefeningen geturnd. In de instap D1 en Pupil1 D1 komen Evy Christiaens, Liz Avontuur, Fleur Besems en Lotte van Bochove allen uit op maar liefst 3 of 4 toestellen. Bij de Pupil2 D1 hebben vijf turnsters van E.O.C. Oosterhout zich geplaatst. Hier zullen Amy Spoor, Danisha van Mourik, Fenna Dijkstra, Lieke Sins en Jemmy de Heyde strijden om de titels op de verschillende toestellen. Bij de Jeugd D1 turnt Isa Koenders alle 4 de toestellen en Resi de Boer mag haar oefeningen laten zien op sprong, balk en vloer.

 

Bij de keuze oefenstof kunnen turnsters zelf hun oefeningen samenstellen a.d.h.v. de verschillende eisen waar de oefening aan moet voldoen. Turnsters hierbij zijn 12 jaar en ouder. E.O.C. heeft zeven deelnemers in de keuze oefenstof die op deze dag mogen turnen. Layla Rijken komt uit in de Jeugd F divisie 4 op sprong, brug en vloer. In de laatste ronde komen de Seniore D divisie 4 aan bod, hier zullen Lerena van der Veeken, Femke Loonen, Marit Visser en Nikki Landzaat strijden om de medailles.

De wedstrijden zullen starten om 8.30 uur ’s ochtends en de gehele dag duren tot 20.15 uur. Toegangsprijzen zijn 3,50 euro voor volwassenen en 2,00 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Beleef de turnwedsrtrijden in Oosterhout tijdens de toestelfinales op 2 juni in Sporthal Arkendonk.

 

Voor meer informatie kijk ook op www.zuid.kngu.nl