6 JUNI 2018

GESLAAGD OBTK EN VELE TOESTELMEDAILLES

 

De laatste weken volgden de wedstrijden snel op elkaar en zijn er door de turnsters heel wat medailles behaald. In het pinksterweekend werd het jaarlijkse OBTK gehouden.

Op zaterdag 19 mei waren het Lerena v.d. Veeken en Nikki Landzaat voor de Senioren 4de divisie. Voor Lerena ging de wedstrijd helemaal naar behoren en met een totaal van 43.425 behaalde zij het goud. Nikki behaalde deze dag de 9de plaats door een mindere brug en balk oefening.

 

Op zondag 20 mei mochten Fleur Besems pupil 1 en van de pupillen 2  Danisha van Mourik, Amy Spoor, Lieke Sins, Fenna Dijkstra en Jemmy de Heyde hun wedstrijd doen. Fleur wist met een 1ste plaats op vloer en een 2de plaats op de balk en een punten totaal van 51.300 een 3de plaats te behalen. Bij de pupillen 2 was het spannend en zat het heel dicht op elkaar. Maar het hele podium in deze categorie was deze dag voor EOC. De gouden medaille ging naar Amy, de zilveren naar Danisha en de bronzen was voor Lieke. Fenna eindigde net naast het podium op de 4de plaats en Jemmy wist deze wedstrijd af te ronden met een mooie 7de plaats.

Later deze dag was het de beurt aan Liz Avontuur en Evy Christiaans voor de Instap en Isa Koenders en Resi de Boer voor de Jeugd 1. Liz werd met een puntentotaal van 43.325 2de en helaas viel Evy net buiten het podium maar wel met een 1ste plaats op brug. Met een punten totaal van 51.325 werd zij 4deIsa turnde een hele stabiele wedstrijd en werd 1ste op brug en 2de op balk en eindigde met een totaal van 49.150 op de 1ste plaats. Resi had helaas een mindere dag maar wist toch nog een mooie 6de plaats te behalen.

 

Om het weekend af te sluiten mocht Aaliyah Kops de maandag uitkomen bij de Junioren 3de divisie. Aaliyah turnde een hele mooie wedstrijd en met een 1ste plaats op sprong, een 2de plaats op balk en een 3de plaats op de brug wist zij met een score van 43.150 de bronzen medaille te behalen.

 

 

Op zaterdag 2 juni werden de toestelfinales gehouden voor de D-niveau’s en 4de divisie. Dit keer in Oosterhout georganiseerd door EOC zelf dus voor iedereen lekker dicht bij huis. Er deden maar liefst 16 turnsters van E.O.C. mee op deze dag. 

Ronde 1 was voor Liz Avontuur en Evy Christiaans van de Instap en Layla Rijken Jeugd 4de divisie. Op sprong en vloer was er een zilveren medaille voor Liz. Evy wist met een hele strakke oefening de gouden medaille te behalen op het toestel balk. Layla turnde een prachtige vloeroefening en wist daarmee de zilveren medaille te behalen.

Ronde 2 kwamen Isa Koenders en Resi de Boer uit in de Jeugd 1. Isa wist met een strakke balkoefening een mooie 3de plaats te behalen. Beide dames turnde een hele mooie vloeroefening voor Isa  werd dit een  3de plaats en voor Resi een hele mooie 2de plaats. Tevens mag Isa zich toestelkampioen noemen op Brug want daar behaalde ze de gouden medaille.

Ronde 3 Mochten de Pupillen 2; Amy Spoor, Lieke Sins, Fenna Dijkstra, Jemmy de Heyde en Danisha van Mourik hun toestellen doen. Voor Jemmy was er alleen sprong en met een score van 13.300 werd dit een 12de plaats. Voor Lieke was er de 9de plaats met 13.375 punten en voor Fenna de 8ste plaats met 13.525. Het zat allemaal dicht bij elkaar maar toestelkampioen op sprong was voor Danisha. Zij wist met een score van 13.825 de gouden medaille te behalen. Op Balk mochten Amy en Danisha en ook dit was spannend. Met mooie oefeningen en hoge scores viel Amy helaas net buiten het podium, zij werd 4de met een totaal van 13.300. Voor Danisha was er een bronzen medaille met een punten totaal van 13.400. De concurrentie was groot deze dag op het toestel brug en helaas geen medailles voor Fenna, Lieke, Amy en Danisha op dit toestel. Op vloer ging het beter. Zowel Lieke als Fenna wisten met dezelfde score van 13.350 de 10de plaats te behalen. Maar voor het podium werd het spannend. Ook dit ging tussen Amy en Danisha en de verschillen waren klein. Met een score van 13.850 was er de zilveren medaille voor Danisha en toestelkampioen vloer en een score van 13.900 werd Amy deze dag.

De laatste ronde was voor de Pupillen 1; Lotte van Bochove en Fleur Besems Voor Lotte waren er 4 toestellen en begon op sprong. Hier eindigde ze op de 10de plaats. Op brug mochten beide dames en wisten beide met een score van 12.950 de 9de plaats te halen. Op vloer wist Lotte met een score van 13.700 de 10de plaats te behalen en voor Fleur was er met een score van 13.850 de 6de plaats op dit toestel. Op balk ging het beter maar helaas viel Fleur met 12.650 net buiten het podium en werd zij 4deVoor Lotte was er met een score van 12.700 de zilveren medaille. In de andere baan werd er geturnd door Marit Visser, Lerena v.d. Veeken, Nikki Landzaat en Femke Loonen voor de Senioren 4de divisie. Helaas deze dag geen medailles voor de Senioren maar mogen ze trots zijn met hetgeen ze dit jaar toch hebben behaald.

Deze dag heeft dan toch maar 3 bronzen, 6 zilveren en maar liefst 4 gouden medailles opgeleverd.