30 JANUARI 2019

DRUK WEEKEND VOOR E.O.C.

 

Voor de turnsters van E.O.C. staan komend weekend in Zierikzee verschillende wedstrijden op het programma. Voor de N3 en derde divisie is de tweede kwalificatie voor verdere regionale en landelijke wedstrijden. In de 1e en 2e divisie wordt in alle leeftijdsklassen om het regionaal allround-kampioenschap gestreden.

 

Britt van der Waal turnde in de klasse pupil N3 al bij de eerste kwalificatie naar het goud. Met een totaalscore van 50,725 punten was zij de beste deelneemster, en daarmee ook al verzekerd van verdere doorstroming. Ook op balk noteerde deze 10-jarige Oosterhoutse de hoogste score. Met nog een 2e plaats op vloer, zijn daarmee meteen de regionale toestelfinales bereikt. In de jeugdklasse turnde Emma de Bok naar een mooie 5e plaats. Haar beste toestel was sprong, zij behaalde met haar sprongen over het pegases de 3e plaats (11,25 punten). Ook Sanne Wouters, Imani de Bruijn en Isa Kapitein moeten zich in deze klasse proberen te kwalificeren. Voor Imani is de balkfinale al zeker, zij won op dat toestel met 11,85 punten. Verdere nationale deelname zal voor de 4 jeugdturnsters pas na de wedstrijd in Zierikzee duidelijk worden. Ook voor de senioren Aaliyah Kops, Wies Verlouw en Tess Keulemans wordt deze tweede kwalificatie een beslissend toernooi.

In de 1e en 2e divisie zullen 15 turnsters van E.O.C. aan de regionale finale van Zuidwest Nederland gaan deelnemen. Voor Gicelia Neto, Luna Koks en Jadey Walda wordt dat de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. Zij komen uit in de hoogste landelijke N1 klasse, en hoefden zich niet voor het allround kampioenschap te kwalificeren. Ook de jeugdturnsters Jasmijn van Strien en Zoë Lenoir komen meteen in de finalewedstrijd op de vloer. De resultaten van de 10 N2 en 2e divisieturnsters waren tijdens de eerdere kwalificatiewedstrijden goed tot zeer goed, zij mogen allemaal in Zierikzee uitkomen.