7 MAART 2019

MEDIALLEREGEN BIJ E.O.C.

 

Tijdens de toestelfinales van regio Zuidwest Nederland zijn de turnsters van EOC erg succesvol geweest. In de nationale N1 klasse en jeugd N2 turnden 5 Oosterhoutse deelneemsters naar 14 medailles, waarvan maar liefst 6 maal goud. In de 2edivisie en N2 werd 10 maal het erepodium gehaald.

Pupil N1 Jadey Walda begon haar wedstrijd meteen met een gouden medaille op balk. Ondanks een misser was haar oefening met 12,30 goed voor de hoogste score. Op brug mislukte een handstandbeweging, en zij eindigde op dit toestel op de 3eplaats. Op vloer en sprong turnde zij wederom naar het hoogste punt, en voegde zodoende nog tweemaal goud aan haar medailleoogst toe. In de jeugdklasse wist ook Zoë Lenoir op alle toestellen een medaille te behalen. Op balk en vloer turnde zij stijlvol naar het goud. Haar hoge score van 14,15 punten op brug was goed voor het zilver. Met nog 2 tsukahara’s op sprong was daar het brons voor Zoë. Clubgenote Jasmijn van Strien wist op sprong het zilver te behalen. Met daarbij nog een zilveren plak op balk en brons op vloer, was ook zij met 3 medailles succesvol. In de jongste categorie in deze hoogste klasse turnde Gicelia Neto vooral op rek naar een prima prestatie. Met 14,40 punten turnde zij haar concurrentes op ruime afstand en behaalde het felbegeerde goud. Op sprong en balk behaalde zij nog eens tweemaal het brons. Bij de pupillen N1 greep Luna Koks op balk met haar 4eplaats net naast de medailles.    

In de 2edivisie en N2 klasse werd vooral op het onderdeel sprong goed gescoord. Goud werd gehaald door junior Mijntje Loonen, met 2 ruime tsukahara’s werd zij de onbetwiste winnares. Ook jeugdturnster Loïs den Breker sprong met grote klasse met een geschroefde overslag naar het goud, met bijna een punt verschil liet zij met 13,875 punten de nummer 2 ruim achter zich. Kiki Boorsma behaalde hier het brons, en wist later ook de 3eplaats te bereiken met haar vloeroefening. In de pupillenklasse N2 was Liza Leidelmeijer met zeer hoge scores op balk (14,05) en rek (13,85) goed voor een gouden en zilveren plak. Pam Roovers eindigde eerst op sprong net buiten de prijzen, maar behaalde later het brons op vloer. Meest succesvolle deelneemster in deze divisie was de 8-jarige debutante Lenna Wolf. In de instapklasse turnde zij op balk een erg stabiele oefening, en zag die met 14,15 punten en het goud gewaardeerd worden. Ook op rek (13,60) ging het goud naar haar, en op vloer wist zij nog een 3eplaats te behalen.