18 MAART 2019

GOEDE PRESTATIES BIJ TWEEDE VOORWEDSTRIJD E.O.C.

 

Voor de pupillen en jeugd Districtsklasse 1 en de 4edivisie werden de 2de voorwedstrijden gehouden in Dinteloord. Het was voor sommige EOC-turnsters een spannende wedstrijd,  omdat nog niet iedereen zeker was van doorstroming naar de regiofinale.

 

In de ochtend turnde Resi de Boer bij de Jeugd 4dediv. haar wedstrijd. Zij was al zo goed als zeker van een plaats in de finale, zodat zij deze wedstrijd een aantal nieuwe dingen kon uitproberen. Met een zeer mooie brug- en vloeroefening wist zij een 10deplaats te behalen.  Voor Isa Koenders is het in deze categorie nog even afwachten of ze door is.

 

Evy Christiaens, Liz Avontuur en Maud Sas kwamen uit bij de pupillen 1 D1. En het werd voor alle drie een hele goede wedstrijd. Met een 1steplaats op zowel sprong, brug en de balk was er goud voor Evy. Het zilver ging deze dag naar Liz. Zij wist op brug de 1steplaats te behalen en op sprong en balk de 2deplaats. Voor Maud is dit het 1stejaar bij EOC maar ook zij wist een mooie en stabiele wedstrijd te turnen en op de 5deplaats te eindigen.

 

Ook voor de pupillen 2 Lotte van Bochove en Fleur Besems was het een goede wedstrijd. Lotte wist op sprong en brug de 1steplaats te behalen en eindigde op een mooie 5deplaats. Fleur wist ook op de brug 1stete worden en op sprong 2de, zij eindigde in de vierkamp op de 7deplaats.

 

Bij de Jeugdklasse D1 werd het voor Amy Spoor, Lieke Sins, Fenna Dijkstra en Jemmy de Heyde een spannende wedstrijd maar met mooie resultaten. Amy wist vooral op de balk uit te blinken en behaalde de hoogste score op dit toestel. Zij mocht deze dag afsluiten met een mooie gouden medaille. De 2de plaats was er voor Lieke die met een 1steplaats op zowel sprong als vloer een geweldige wedstrijd turnde. Helaas greep Fenna net naast het podium maar wist vooral op de brug uit te blinken deze dag en behaalde daar de hoogste score van maar liefst 14.050. Ook Jemmy turnde goed en wist na een mooie balkoefening de 7deplaats te behalen

 

Op de andere baan turnden de Senioren 4dedivisie Lerena v.d. Veeken en Nikki Landzaat. Voor Lerena werd het ondanks dat ze zich grieperig voelde toch een mooie wedstrijd met een 1steplaats op sprong en een 2deplaats op vloer. Zij wist allround het podium te halen met de bronzen medaille. Nikki behaalde de 3deplaats op zowel balk als vloer en eindigde in het eindklassement op de 11deplaats.