21 MEI 2019

VEEL MEDAILLES VOOR E.O.C. TIJDENS DE REGIOFINALE

 

 

Op zaterdag 13 april en zaterdag 11 mei waren de regiofinales voor een hoop turnsters die uitkwamen in de D1 en 4de divisie.

 

Het eerste weekend was voor de Pupillen 1 D1 met Liz Avontuur, Evy Christiaens en Maud Sas. Voor Maud was dit het 1ste jaar en was het al een hele prestatie dat ze deze finale had bereikt. Ze wist een mooie 13de plaats te behalen maar helaas geen districtsfinale. Voor Liz en Evy ging deze dag buitengewoon goed en met zeer mooie scores wisten ze beide het podium te halen. Evy werd 3de en het goud dus Regio Kampioen ging naar Liz.

 

Het tweede weekend was iets drukker. In ronde 2 waren er maar liefst 4 groepen tegelijk aan het turnen. Elin Beccaro kwam uit voor de Instap D1. Ze turnde een goede wedstrijd maar het was net niet genoeg om met een 11de plaats de districtsfinale te behalen. In dezelfde baan mocht ook Lotte van Bochove die uitkwam in de categorie Pupil 2 D1. Lotte wist met een geweldige sprong, brug en vloer oefening het podium te behalen en eindigde met een geweldige 3de plaats.

 

In de andere baan mochten de Jeugd 1 en 2 hun wedstrijd turnen. Bij de Jeugd 1 waren het Amy Spoor, Lieke Sins en Fenna Dijkstra. Lieke turnde helaas iets minder goed op vloer en balk dit keer maar door een geweldige sprong en brug wist zij op de 7de plaats te eindigen. Voor Fenna was het een zeer goede wedstrijd en zij mocht de wedstrijd afsluiten met een mooie 3de plaats. Voor Amy was het even spannend met de nummer 2 maar door een geweldige sprong op het einde van deze wedstrijd was er voor haar het goud en mocht zij zich in deze categorie Regio Kampioen noemen. In dezelfde baan mocht ook Resi de Boer die uitkwam voor de Jeugd 4de divisie turnen. En met een 2de plaats op brug en een 1ste plaats op balk mocht ook zij naar het podium voor een geweldige 2de plaats.

 

Eind van deze dag was het Lerena van der Veeken die uitkwam voor de Senioren 4de divisie. Helaas turnde ze niet helemaal een geweldige wedstrijd maar wist het goed te maken op vloer waar zij de hoogste score haalde. Ze werd uiteindelijk 10de maar wist hiermee wel de districtsfinale te behalen.

 

Buitengewoon goede prestaties waarbij 8 turnsters zich hebben geplaatst voor de Districtsfinale en we er 2 Regio kampioenen bij hebben!