21 NOVEMBER 2015

SUCCESVOL WEEKEND VOOR E.O.C.-TURNSTERS BIJ CLUBTEAMKAMPIOENSCHAPPEN IN BREDA

 

Voor district zuid werden vorig weekend de clubteamkampioenschappen in de 3de en 4de divisie gehouden. Daarbij werden prima resultaten behaald door de teams van E.O.C.

In de 4de divisie werd geturnd door Aaliyah Kops, Marit Visser, Melissa Broeders en Daphne le Rütte. De meisjes moesten lang wachten op de definitieve uitslag omdat er ook in de avondronde nog door 9 teams geturnd zou worden in deze divisie. Maar het wachten werd beloond. Per toestel werden de 3 beste scores geteld. Op balk en brug wist het E.O.C.-team de op één na hoogste score te behalen. Met een mooi puntentotaal van 132.725 behaalden zij de zilveren medaille.

In de categorie D1 kwam een team jongen turnsters van E.O.C. op de vloer.  Hier mochten Resi en Lani de Boer, Isa Kapitein, Muskaan Maharban, Giulia Bartoli en Layla Rijken zich van hun beste kant laten zien. Op ieder toestel turnden  4 meisjes hun oefeningen, de 3 beste telden mee voor het teamresultaat. Met mooie scores op vooral  de toestellen brug en vloer wisten de pupillen met een puntentotaal van maar liefst 149.800 de bronzen medaille te behalen.

Op dag 2 mochten de turnsters van de 3 divisie zich bewijzen. Tess Keulemans, Sophie van Zijl, Veerle de Jong, Femke Loonen, Isis Verweij en Yannick Deelen wisten met een eindscore van 133.575 de zilveren medaille te bemachtigen waarbij op maar liefst 3 toestellen de op één na hoogste score werd behaald.

In de categorie N3/N4 werd op deze 2de dag ook geturnd door Sofie Dijkema, Lisanne Verhaar, Lana Sira en Qiqi Talsma. Op het toestel brug werd de hoogste score behaald en op sprong de op één na hoogste score. Helaas werd met een puntentotaal van 152.925  door de meisjes net naast het podium gegrepen, zij eindigden ze op een 4de plaats.

 

Het was dus een zeer succesvol weekend voor de turnsters van E.O.C.!