12 APRIL 2018

VEEL FINALISTEN 4E DIVISIE NA TWEEDE PLAATSINGWEDSTRIJD

 

Nu alle voorwedstrijden in de 4e divisie en D-niveaus geturnd zijn, is duidelijk dat E.O.C. met veel deelneemsters mag uitkomen op de regionale finales. In januari en maart streden 16 turnsters mee om deze felbegeerde finaleplaatsen, en al 9 van hen veroverden daarbij een plaats op het erepodium.

 

Liz Avontuur en Evy Christiaens kwamen uit bij de Instap D1. Met een 1ste plaats op brug en vloer en een 2de plaats op balk was voor Liz het goud met maar liefst een eindscore van 54.325. Ook voor Evy was het een goede wedstrijd en zij werd maar liefst 3de op zowel sprong, balk en vloer. Helaas door een fout op brug greep zij net naast het podium en werd 4de met een score van 52.850. De pupillen 2 D1 Fleur Besems en Lotte van Bochove turnden in Vlijmen naar zilver (53,15 punten) en brons (52,457). Bij de tweedejaars pupillen was het gehele podium voor E.O.C. Het goud ging naar Danisha van Mourik, Amy Spoor pakte het zilver en de bronzen medaille was voor Fenna Dijkstra. Ook Lieke Sins eindigde met haar 5e plaats hoog genoeg om aan de finale te mogen deelnemen.

In de categorie jeugd D1 plaatsten zich eerder al Isa Koenders (goud) en Resi de Boer (zilver). Nu was het de beurt aan Layla Rijken die  uitkwam voor Jeugd 2, 4de divisie. Met een 1ste plaats op brug en een 2de plaats op sprong ging dat prima. Helaas viel ze er bij balk af en greep hierdoor net naast het podium. Met een score van 42.525 was er voor Layla de 4de plaats. Bij de senioren wist Marit Visser op beide selectiewedstrijden haar finaleplaats veilig te stellen. Met een zilveren en een gouden resultaat is haar plaatsing zeker verdiend. Senior Lerena van der Veeken maakt het 13-tal E.O.C.-finalisten compleet.