22 JANUARI 2019

TURNSTERS E.O.C. VOL VERTROUWEN NAAR TWEEDE KWALIFICATIE. 

Voor de turnsters van district Zuid stonden 19 en 20 januari de tweede kwalificatiewedstrijden op het programma. In het Gemeentelijk Sportcentrum in Breda strijden de turnsters in de landelijke 2e divisie voor verdere plaatsing. Met goede resultaten worden plaatsen bereikt voor de regionale (toestel)finales, alsook kwalificatie voor de nationale wedstrijden. Voor 8 van de 10 E.O.C.-turnsters staat verdere deelname al vast, omdat zij in de eerdere voorrondes al prima resultaten hebben bereikt. Beide senioren Savannah Tempelaars en Eva Holleman kwamen nog niet in actie, dus voor hen blijft het nog spannend.

 

In de juniorenklasse begon Mijntje Loonen voortvarend aan het nieuwe seizoen. Zij wist met een totaalscore van 46,30 punten als tweede van district Zuid (Zeeland, Brabant en Limburg) te eindigen. Dit was meteen ook de beste klassering in regio Zuidwest Nederland. Daarbij behaalde Mijntje eerste plaatsen op sprong en brug, alsmede regionaal een 2e en 3e plaats op balk en vloer. Daarmee is zij voor alle vervolgtoernooien geklasseerd. Tyra Raaijmakers bereikte in deze klasse de regiofinale met een 7e plaats, en doorstroming naar het nationale wedstrijdpodium.

 

Bij de instapklasse N2 mag de 8-jarige Lenna Wolf dit seizoen debuteren. Met een hoge score van 51,475 punten deed zij dat meteen op verrassende wijze. Van 42 deelneemsters eindigde zij daarmee als 2e van het district, maar als beste van de regio. Ook plaatste Lenna zich voor alle toestelfinales door tweemaal een 1e en 2e score te noteren. In dezelfde N2 klasse turnden Pam Roovers en Liza Leidelmeijer in een deelnemersveld van 40 ook prima mee. Voor hen is de regiofinale en landelijke deelname ook al verzekerd, en ook toestelfinales zijn binnen bereik. In de jeugdklasse geldt dit ook voor Kiki Boorsma en Loïs den Breker. Met een puntentotaal van 50.40 eindigde Kiki regionaal als 3e, en is met een 2e plaats al zeker van een vloerfinale. Loïs gaf met 50.25 punten maar weinig op de podiumplaatsen toe. Voor haar zijn de finales op sprong (1e)  en brug (2e) al verdiend. Danisha van Mourik wist als nieuwkomer op dit niveau een goede wedstrijd neer te zetten. Na een promotie vanuit de 4e divisie was haar regionaal 7e plaats met 46,175 punten een prima resultaat.